Skrivebord

Skriveborde fra ByTika

Et skrivebord er ikke bare et skrivebord. Slet ikke. Der findes et hav af borde der egner sig til flere forskellige slags skrivebordsarbejde. I denne artikel vil jeg skrive lidt om forskellige designs og bordpladeoverflader. Så følg med.

Når du skal have equiperet dit nye kontor eller simpelthen bare have et nyt skrivebord installeret, er det vigtigt at du finder det helt rigtige. Mange gange går man op i designet frem for ergonomien. Men man skal huske på at hvis man har et kontorjob, er iværksætter eller noget helt andet der kræver kontorarbejde, så er det vigtigt at kunne sidde ordenligt, længe.

Sådan skal du sidde ved skrivebordet

Sidder du og arbejder meget ved skrivebord, er det vigtigt at vide, hvordan du sidder bedst og undgår skader i ryggen og dine skuldre. Er dit skrivebord indstillet ukorrekt, får du let ondt i nakken og ryggen. Her er 5 gode tips til hvordan du sidder rigtige ved dit skrivebord:

Fødderne på gulvet.

Dine fødder skal være placeret fladt på gulvet eller en fodskammel. Du skal sidde så højt at dine ben bøjer mere end 90 grader.

Din skærm.

Stil din skærm, så du, som når du læser en bog, kigger lidt nedad. Det er samtidigt vigtigt at din skærm står ca en armslængde væk fra dig. Din placering i forhold til vinduet burde være med siden til. Sidder du med ryggen til vinduet, vil genskæret fra vinduet irritere dine øjne. Du kan få et dårligt syn og hovedpine af dette.

Skuldrene nedad.

Dine skuldre skal hænge naturligt nedad. Bliver de præsset op pga. et for højt bord, vil du sikket få ondt i ryggen og nakken. Vælg hæjden på dit skrivebord med omhu.

Undgå krum ryg.

Igen, hvis du vælger et for lavt skrivebord, vil du krumme i ryggen, og med tiden få smerter. Så husk altid på at dit skrivebord skal have den rigtige højde.

Hav masser af god plads.

Hvis dit nye skrivebord ikke er lavet til to personer, så sørg for at du sidder alene ved det. Du skal have god plads til mus og papirer for at undgå en stressende faktor med for meget rod omkring dig.

Undgå museskader

skrivebordEn anden problemstilling ved at vælge det forkerte bord, kan være risikoen for at få en museskade hvis du sidder forkert. Jeg har skrevet en lille fin artikel her om hvad du kan gøre i forhold til forebyggelse af museskader. Hvis du alledere har en museskade, skal du hurtigst mulige kontakte en specialist eller dig læge for hjælp.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *