Forebyggelse af museskader

Forebyggelse af museskader

Forebyggelse af museskader

Forebyggelse af museskader er ikke noget der er svært. Visse museskader kan ikke helbredes, så hvis man gerne vil undgå musseskader er det med at komme igang med forebyggelse af museskader fra starten.

Forebyggelse af museskader, ved arbejde med mus foran skærmen hele dagen, er helt gratis. Og her i artiklen vil jeg gi dig 10 gode råd om hvordan du hjælper digselv og måske dine kollegaer med at forebygge museskader i femtiden inden det er forsent. Hvis du allerede har en museskade, så er det på tide du kontakter en specialist der sikkert kan hjælpe dig videre. Men eller er du velkommen til at følge disse 9 gode tips.

Symptomer:

Museskader forekommer ikke kun in dit håndled, arm eller skulder. Man ser tit at det hat følgeskader i store dele af overkroppen. Er du ikke sikker på om du har en museskade, kan du eventuelt kigge efter følgende symptomer:

  • Træthed som ikke er forklarelig
  • Du er tit følelsesløs i dine udsatte lemmer
  • Din hånd og underarm føles trætte
  • Dine led føles stive og brugte
  • Du føler og oplever problemer med at åbne og lukke dine hænder
  • Du føler et behov for at massere dine led som er stive
  • Sovende hænder og arme
  • Dine hænder og arme er kolde om morgenen og skal opvarmes inden arbejdet
  • Du føler problemer med at koordinere dine bevægelser

Disse symptomer kunne godt være et tegn på at du har udsat dig selv for en museskade. Det kan sikkert godt rettes op hvis du omgående søger egen læge.

Indret din arbejdsplads ergonomisk korrekt

Vi har samlet en guide til, hvordan du indretter kontoret ergonomisk korrekt. Læs om kravene til arbejdspladsen, få gode råd og inspiration her. Det kræver meget lidt at forebygge en kommende museskade, men hvis du følger de her simple råd, er du godt på vej.

Læs også artiklen om rigtigt valg af skrivebord

Skift arbejdsstilling ofte

Når du arbejder er det vigtigt at du ikke sidder og falder sammen. Skift gerne arbejdsstilling. Måske fra siddende til stående. For at du husker det, kan du evt. sætte en daglig alarm på din telefon, som så minder dig om at du skal skifte stilling. Med tiden vil det blive en fast rutine for dig.

Hold mange små pauser

Undgå at bruge dine pauser foran skærmen. Gå en tur på kontoret og tjek Facebook på din telefon istedet. Det vil altid være bedre at holde flere små pauser frem for 2 lange. Så tage en snak med din chef om dette. Det vil også gavne ham eller hende at du er i gang med forebyggelse af museskader.

Lav flere strækøvelser

Lav nogle strækøvelser. Men har du allerede en museskade, så skal du lade være. Spørg din læge, han eller hun kan sikkert give dig nogle gode strækøvelser du kan bruge. Nogle strækøvelser kan være direkte skadelige hvis du allerede har en skade.

Hold let om musen

Slap af og slip det hårde greb om musen. Arbejdt i et fast jævnt tempo så du ikke for spendinger i arme og skuldre.

Ændrer dobbeltklikhastigheden på musen

I dine indstillinger på din pc kan du nemt og hurtigt ændrer dobbeltklikhastigheden. Det vil sige at du skal klikke langtsommere med musen og du vil opleve færre spændinger i arme og skuldre.

Se her hvordan du ændrer dobbeltklikhastigheden

Brug genvejstasterne

Genvejstaster er måske nok gammeldags, men de er nu stadig meget brugt. Især af den ældre generation. Ved at bruge dine genvejstaster, kan du oftere slippe musen. Det vil være godt for dine arme og skuldre i længden.

Lær 10 genvejstaster udenad inden det går galt her

Hold hænder og arme varme

Sørg for at du har det behageligt men heller ikke for varmt på kontoret. Undgå for alt i verden træk. Kolde muskler øger risikoen for smuseskader betydeligt.

Lev sundt!

Forebyggelse af museskader handler ikke kun om hvad der sker på jobbet foran skærmen eller alle de ovenstående tips. Det handler ligesåmeget om at leve sundt, spise sundt og undgå for meget stress og at undgå at tage formange opgaver ind. Administer den tid du har således du også får noget fritid for dig selv. At dyrke en god sport kan være en godt led i forebyggelse af museskader.

En tanke om “Forebyggelse af museskader

  1. Pingback: Skrivebord - Dansk designede og Dansk producerede skriveborde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *