Dansk design

Dansk design

Dansk design er alle steder, man ser det og hører om det. Men hvad skal der til før man kan kalde noget for dansk design og hvorfor er vi så vilde med det? I denne artikkel vil jeg fortælle dig lidt om dansk design, hvor man finder det og hvem der har sat hjørnestenene i den danske design verden.

Design Danmark

dansk design

Danske designere

Dansk design har selvfølgelig født mange flere Danske designere, og alle har hver deres historie at fortælle, men for at gøre en lang historie kort er her min top 6 af danske designere som er tiden hver at kigge nærmere på.

Arne Jacobsen 1902 – 1971

Var i tidernes morgen af vor største arkitekter der ikke alene er kende for sine stole,  SyverenMyrenSvanen og Ægget , men også for hundredevis af opførte arktitekt tegnede bygninger rundt om i Danmark. Arne Jacobsen satte modernismen på dagsordenen og vi lever stadig efter hans profeti den dag idag.

Fritz Hansen

Er engentligt et firmanevn men opkaldt efter den rigtige grundlægger Fritz Hansen som dødede i 1902. Fritz kom fra Nakskov til København som 24 årrig og derefter tog forretningen fart. Idag er Fritz Hansen A/S et internationalt anerkendt møbel design firma og producent.

Børge Mogensen 1914 – 1972

Var manden bag Den Spanske Stol og tegnede flere designs for firmaer som Fritz Hansens Eftf A/S, P. Lauritzen & Søns Møbelfabrik, C.M. Madsens Fabrikker. Ja, han var møbelsnedker og møbelarkitekt til fingerspidserne.

Verner Panton 1926 – 1998

Verner Panton er som bekendt kendt for Pantonstolen, Globelampen og Månelampen. Men han gik også ind for retfærdighed og fæderlandet. Og det gjorde han iform af sit arbejde og deltagelse i modstandsbevægelsen i Bogense på fyn, hvor han udførte farlige missioner ved at indsamle nedkastede våben.

Poul Henningsen 1894 – 1967

PH Lampen er nok det Poul Henningsen er mest kendt for. Som dreng havde familien sit at slås med, og Poul var produktet af en affære, som senere skulle blive åbenlys.

Hans Jørgensen Wegner 1914 – 2007

Wegner er nok det man kan kalde en altmulig-mand i designhåndværkets verden. En tusindkunstner af rang var han. Han er dog nok mest kendt for Den Runde Stol som blev brugt til sidde objekt under en debat mellem Kennedy og Nixon i 1960 i USA.

Se Også Designs Fra BYTIKA Her

Designmuseum Damnark

Dansk design er mere end stole, borde og bygninger. Det ser man tydeligt når man besøger Designmuseum Danmark i København. Med sin udsøgte placering i det kulturelle Københavnske indre, bland gallerier og flotte historiske bygninger, formår Designmuseum Danmark at samle alle de vigtigste af alle tidligere designs og samtidig flotte udstillinger af nye kreationer.  Tag på opdagelse hos Designmuseum Danmark ny og næ da stedet altid hoster nye udstillinger og events.

ÅBNINGSTIDER

Tir – Søn: 10 – 18
Ons: 10 – 21
Man: Lukket

Adgang til udstillinger og samlinger lukker 30 min. før museets lukketid.
Pga. teater i haven, i sommerperioden, lukker museumshaven og udeserveringen i Grønnegården kl. 17.00 .

Faste lukkedage
24.- 25. og 31. december, 1. januar

Entré

Voksne: 115 kr
Under 26: Fri Entré
Studerende: Fri Entré
Pensionist 65+: 80 kr

Årskort: 250 kr /375 kr

Designmuseum Danmark tilbyder gratis adgang til butikken, cafén, i bibliotek og museets have, Grønnegården.

Studerende:
Alt hvad du skal huske er et gyldig studiekort, så sørger vi for at du får din rabat ved indgangen.

Årskort:

Du kan selvfølgelig også købe et årskort til Dansk Designmuseum. Og med alle de forskellige udstillinger der er hvert år, så er pengen godt givet ud.
Læs mere om vores årskort til designoplevelser

Betaling:
Designmuseum Danmark tager imod følgende kreditkort: MasterCard, VisaCard, MaistroCard, JCB og VisaElektron. EURO modtages

Kom som en gruppe og spar penge

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *